twitter
rss

Ολοκληρώθηκε στο σχολείο μας η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (13-17 Οκτωβρίου 2014). Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας προγραμματίστηκαν εκατοντάδες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Ειδικότερα, η Ελλάδα βρέθηκε ψηλά στα ποσοστά συμμετοχής, με δεκάδες σχολεία ανά περιφέρεια,
Στη δική μας εκδήλωση οι μαθητές της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης συμμετείχαν σε συζήτηση σχετικά με τον προγραμματισμό των υπολογιστών και την αναγκαιότητά του στην καθημερινότητά μας. Για να γνωρίσουν τις βασικές εντολές του προγραμματισμού, ασχολήθηκαν με παιγνιώδεις δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, προγραμματίσαμε ένα πουλάκι Angry Bird, δίνοντάς του τις απαραίτητες εντολές για να λύσει το πρόβλημά του, δηλαδή να πιάσει το γουρουνάκι που του έκλεψε τα αυγά. Το παιχνίδι αποτελείται από 20 δραστηριότητες και εισάγει σταδιακά τις έννοιες της ακολουθίας, της επανάληψης και της επιλογής. Για να παίξετε το παιχνίδι, μπορείτε να ξεκινήσετε πατώντας εδώ (στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να επιλέξετε την ελληνική γλώσσα, αν οι εντολές εμφανίζονται στα αγγλικά).
Ο ίδιος οργανισμός προσφέρει πλήθος άλλων προγραμματιστικών δραστηριοτήτων στην αρχική του σελίδα, http://learn.code.org/, ακολουθώντας τα 3 courses για μαθητές δημοτικού.
Περισσότερες προγραμματιστικές δραστηριότητες (χαμηλού, μεσαίου και υψηλού επιπέδου), τις οποίες προτείνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Συγχαρητήρια παιδιά για την καταπληκτική σας προσπάθεια!!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου