twitter
rss


Health care for pupils and parents
Το 14ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ μαθητών και γονέων.


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS, "Healthy European Citizen" σχεδιάσαμε μια σειρά από δράσεις σχετικές με την πρόληψη και την προφύλαξη της υγείας μας. Το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανω Λιοσίων και Καματερού ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην αίτησή μας για την εφαρμογή του προγράμματος "Νοιάζομαι για την υγεία μου".
Κλιμάκιο ιατρικού προσωπικού επισκέφτηκε το σχολείο μας και εξέτασε τα παιδιά σε βασικούς τομείς που πρέπει να ελέγχουμε σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία 6-12 ετών. Συγκεκριμένα τα παιδιά ελέγχθηκαν ως προς την αρτηριακή πίεση, οφθαλμολογικά, ως προς το βάρος και το ύψος, οδοντολογικά, για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και τέλος ελέγχθηκαν τα βιβλιάρια υγείας, για τα εμβόλια και την γενικότερη κατάσταση της υγείας, των μικρών μαθητών.
Για το διδακτικό δε μέρος του προγράμματος έγινε παρουσίαση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών για την ψύχραιμη αντιμετώπιση ατυχημάτων όπως τραυμάτων με αιμορραγία, ρινορραγία, λιποθυμικό επεισόδιο αλλά και για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφεύγουμε τις μολύνσεις και την μετάδοση ασθενειών.
Ενημερώσαμε τέλος γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου από 21/10 έως και 25/10, όπου θα μπορούσαν να εξεταστούν δωρεάν και οι ενήλικες.
Ευχαριστούμε πολύ το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. για την προσφορά τους και προσδοκούμε αυτές οι δράσεις να αναλαμβάνονται από το Κράτος, κάθε χρόνο για όλα τα παιδιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά σχολεία.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου