twitter
rss

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες του ατόμου από την παιδική του ηλικία έχουν αδιαμφισβήτητο αντίκτυπο στη σωματική του υγεία. Ωστόσο, οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής δεν ευνοούν πάντα τη διατήρηση της υγιεινής διατροφής καθώς η έλλειψη χρόνου συνιστά ανασταλτικό παράγοντα.

Το σχολείο στα πλαίσια του έργου Healthy European Citizen - Υγιής Ευρωπαίος Πολίτης του προγράμματος Comenius που συμμετέχει, και όχι μόνο, καλείται να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη μεταβολή των λαθεμένων διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Στην ιδέα αυτή βασίστηκε και το βιβλιαράκι αυτό, με την Αλφαβήτα της υγιεινής διατροφής. Οι δασκάλες της Α τάξης κα Μαμάκου Τόνια, η κα Μουσμούτη Σούλα και η Πληροφορικός κα Παπαδάκη Αναστασία βοήθησαν τους μαθητές να φτιάξουν το συγκεκριμένο βιβλίο. Τα παιδιά της Α’ τάξης στήριξαν με ενθουσιασμό την προσπάθειά μας αυτή και δούλεψαν όλα γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο όμως, αποτελεί και ένα είδος αναμνηστικού, το οποίο θα θυμίζει στους μικρούς μας φίλους και στις οικογένειές τους, τα πρώτα τους γραμματάκια, τις πρώτες τους ολοκληρωμένες προτασούλες και γενικά τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές της Α’ τάξης.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου