twitter
rss

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες του διευθυντή μας κ. Κοσμετάτου Παύλου, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας έχει επιλεχθεί και συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής μαθητών σχολείων κοινωνικά ευπαθών περιοχών.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού με βάση την από 20/09/2012 σχετική απόφαση (αρ. πρωτ. 110946/Γ7)  και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς που διανύουμε.

Η σίτιση αφορά ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου και υλοποιείται με τη δωρεάν διάθεση μικρο-γευμάτων

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιείται από το κυλικείο του σχολείου και η συναίνεση και συνεργασία του κυλικειάρχη είναι απαραίτητη ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στο σχολείο μας.

Κάθε μαθητής δικαιούται και λαμβάνει κάθε ημέρα ένα υγιεινό μικρο-γεύμα. Το γεύμα αυτό περιλαμβάνει:

1) ένα από τα εξής: σάντουιτς με γαλοπούλα ή κοτόπουλο, τυρί και ντομάτα/αραβική πίτα ή τοστ με διπλό τυρί/κουλούρι Θεσσαλονίκης και τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα) (διαφορετικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας)

2) γάλα λευκό (ή γιαούρτι λευκό) 3 φορές την εβδομάδα, και

3) φρέσκο φρούτο εποχής κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Έχει ήδη ζητηθεί από τους γονείς εάν κάποιο παιδί έχει αλλεργία ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας που να σχετίζεται με αυτά τα τρόφιμα, να ενημερώσουν το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210-6196683.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής ομιλίας στο σχολείο σχετικά με τη διατροφή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου