twitter
rss

Τα λευκά και υγιή δόντια σχετίζονται όχι μόνο με την ομορφιά, αλλά και την υγεία ενός ατόμου.
Είναι σαφές πως οι σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων του καθημερινού βουρτσίσματος, της χρήσης οδοντικού νήματος και των τακτικών επισκέψεων στον οδοντίατρο, αποτελούν το Α και το Ω στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.

Παρόλα αυτά, η υιοθέτηση κάποιων διατροφικών συνηθειών μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον βοήθεια στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε αλλά και να συντηρήσετε ένα λευκό και υγιές χαμόγελο.

Πέντε τέτοιες συνήθειες μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

1. Αυξήστε την πρόσληψη της βιταμίνης C
Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι σημαντική για την υγεία των ούλων. Καταναλώστε 1 ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι επιπλέον στο πρωινό σας και εξασφαλίστε έτσι την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C.
2. Ενισχύστε την πρόσληψη ασβεστίου
Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία των οστών, αλλά και των δοντιών. Το 99% του ασβεστίου αποθηκεύεται στα οστά και τα δόντια. Το διαιτητικό ασβέστιο, αυτό δηλαδή που περιέχεται στα γάλα, το τυρί και το γιαούρτι συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πυκνότητας του φατνιακού οστού της γνάθου, του οστού δηλαδή που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών και τα συγκρατεί στη θέση τους.
3. Πιείτε τσάι
Το μαύρο και πράσινο τσάι αποτελούν πολύ καλές πηγές πολυφαινολών, ισχυρών αντιοξειδωτικών που προλαμβάνουν το σχηματισμό πλάκας και ουλίτιδας. Έχει φανεί επιπλέον, πως βελτιώνουν την κακή αναπνοή παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων που ευθύνονται για τη δημιουργία της. Μάλιστα, πολλές ποικιλίες τσαγιού περιέχουν και φθόριο, το μεταλλικό στοιχείο που προστατεύει το σμάλτο των δοντιών από την τερηδόνα. Μην διστάζετε, λοιπόν, να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι τσάι κάθε απόγευμα!
4. Ένα μήλο την ημέρα
Οι τραγανές τροφές, όπως είναι το μήλο, τα καρότα και το σέλερι, λειτουργούν όπως η οδοντόβουρτσα, με αποτέλεσμα όταν τις μασάτε να βοηθούν στην απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών. Εάν αρχίσετε να καταναλώνετε ένα μήλο ενδιάμεσα στα γεύματά σας, όταν δεν έχετε τη δυνατότητα να πλένετε τα δόντια σας και πίνετε αμέσως μετά ένα ποτήρι νερό, μπορείτε να είστε σίγουροι πως έχετε ξεπλύνει τα σάκχαρα και τα οξέα που προκαλούν προβλήματα στη στοματική σας κοιλότητα.
5. Καταναλώστε άφθονες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες φαίνεται πως δεν προστατεύουν από την εμφάνιση καρδιαγγειακών και άλλων μεταβολικών νοσημάτων, αλλά και από προβλήματα της στοματικής κοιλότητας. Αντικαταστήστε, λοιπόν, τα επεξεργασμένα με ολικής άλεσης δημητριακά και παράλληλα εξασφαλίστε ότι καταναλώνετε τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου