twitter
rss

Το καλοκαίρι έφτασε! 

Οι μαθητές του Ε2 του 14ου Δ.Σ. Αχαρνών σας προτείνουν μία εκδρομή.. στο Παρίσι!

Τι μπορείτε να δείτε?

- Το Μουσείο του Λούβρου. Ήταν κάποτε το μεγαλύτερο βασιλικό ανάκτορο της Γαλλίας. Ο Ναπολέοντας το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε μουσείο. Τα πιο διάσημα εκθέματά του είναι η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου και η Μόνα Λίζα. Είναι επίσης γνωστό για τις Αιγυπτιακές αρχαιότητες και τη Γυάλινη Πυραμίδα που έγινε η νέα είσοδός του το 1989.

- Το Μουσείο Ορσέ, παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια εξαιρετική συλλογή έργων ιμπρεσιονιστών.

- Το Πύργο του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού, ο οποίος φτάνοντας τα 320 μέτρα προσφέρει εκπληκτική θέα όλης της πόλης! Κατασκευάστηκε το 1889 από το μηχανικό Gustave Eiffel για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη Γαλλική επανάσταση. Το βράδυ φωτίζεται ανά ώρα επί 10 λεπτά!
- Τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων που ενέπνευσε το ομώνυμο διήγημα του συγγραφέα Βίκτoρα Ουγκώ.

- Τη βασιλική εκκλησία της Σακρε Κερ (Ιερή Καρδιά) που στολίζει το υψηλότερο σημείο του Παρισιού, το λόφο της Μονμάρτρης και στον οποίο η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ. Εκεί βρίσκεται και η διάσημη πλατεία με τους ζωγράφους που φτιάχνουν τα πορτρέτα των τουριστών.

- Την Αψίδα του Θριάμβου, στην κορυφή των Ηλυσίων Πεδίων, τόπο δημόσιων εκδηλώσεων.

- Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ζορζ Πομπιντού με την όμορφη θέα από την κορυφή του.

- Το Μέγαρο των Απομάχων με το χρυσό τρούλο που ξεχωρίζει από όλες τις στέγες του Παρισιού και στεγάζει το τάφο του Ναπολέοντα.

- Την Εθνική 'Οπερα του Παρισιού που μοιάζει με γιγαντιαία γαμήλια τούρτα! Η υπόγεια λίμνη κάτω από το κτίριο ενέπνευσε το μυθιστόρημα 'Το Φάντασμα της Όπερας'.

Η λίστα είναι ανεξάντλητη! Υπάρχουν ακόμα ονειρεμένα πάρκα και κήποι, όπως οι Κήποι του Κεραμεικού και οι Κήποι του Λουξεμβούργου που προσφέρουν ανάπαυλα στο κέντρο της πόλης όταν το επιτρέπει ο καιρός. Kαι φυσικά ο ποταμός Σηκουάνας που χωρίζει τη πόλη στην αριστερή και στη δεξιά όχθη και τον οποίο μπορείτε να διασχίσετε με τα πλοιαράκια 'bateaux mouches' περνώντας δίπλα από πολλά αξιοθέατα.

Mία ώρα έξω από το Παρίσι αξίζει να δείτε το Βασιλικό Ανάκτορο των Βερσαλιών με τους απέραντους κήπους και για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει .. η Disneyland!

Με αφορμή το μάθημα των γαλλικών, έγινε προβολή φωτογραφιών με αυτά και άλλα πολλά αξιοθέατα. Ας δούμε μερικές από τις εντυπώσεις μαθητών του Ε2:

' Το καλύτερο μέρος για μένα είναι ο Πύργος του Άιφελ γιατί βλέπω όλο το Παρίσι από ψηλά!' (Έρλα)

' Θεωρώ ότι το καλύτερο μέρος είναι το Μουσείο του Λούβρου, γιατί έχει σπάνια εκθέματα απ΄όλο τον κόσμο.' (Ρένια)

' Μου έκανε εντύπωση η Παναγία των Παρισίων, το ύψος της και το πόσο όμορφη είναι.' (Όλγα)

' Όταν ακούω τη λέξη Παρίσι, μου έρχεται στο μυαλό ο Πύργος του Άιφελ επειδή φαίνεται από παντού.' (Ηλίας)

' Οι φωτογραφίες που έχω δει στο διαδίκτυο θα μου μείνουν αξέχαστες!' (Μαριφώνη)

' Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η μαγευτική Όπερα του Παρισιού. Ξέρω πολλές ιστορίες και θρύλους για την 'Οπερα, όπως και διάσημα τραγούδια.' (Ευελίνα)

' Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το Μουσείο του Λούβρου γιατί έχει ένα κομμάτι από κάθε χώρα. Η Αφροδίτη της Μήλου, οι κατακόμβες του Φαραώ κλπ.' (Θεοδώρα)

Μετά από αυτή τη σύντομη αναφορά, σαs ευχόμαστε...

BON VOYAGE!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου