twitter
rss

Από το 2009, γιορτάζεται στις 29 Απριλίου στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Το 2012, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ημέρα αυτή θα στραφεί στο να έρθουν κοντά μαθητές και ηλικιωμένοι και να συζητήσουν για το τι σημαίνει γερνάω και για το πώς μπορούν νέοι και ηλικιωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους για μια καλύτερη ζωή. Μερικές εβδομάδες πριν και μετά τις 29 Απριλίου, όλα τα σχολεία της Ευρώπης καλούνται να ανοίξουν τις πόρτες των τάξεών τους στις γενιές των ατόμων τρίτης ηλικίας και να διερευνήσουν με ποιο τρόπο ο διαγενεακός διάλογος μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εκπαίδευσης και του βαθμού κατανόησης μεταξύ ηλικιωμένων και νέων.

  • Για να σπάσετε τα στερεότυπα και να προτρέψετε τους συνανθρώπους σας να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα μέλη άλλων γενεών στη γειτονιά τους.
  • Για να μοιραστείτε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και να μάθετε ο ένας για τον άλλο.
  • Για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση για την πολυμορφία και για το τι σημαίνει ενεργός γήρανση.
  • Για να μοιραστείτε τα αποτελέσματα των εργασιών στην τάξη σας με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία και με την κοινότητα στο σύνολό της.
Για όλα τα παραπάνω οι μαθητές του τμήματος Δ1 θα ασχοληθούν μαζί με τους προγόνους τους με το θέμα αυτό στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής (ΤΠΕ).


Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.historypin.com/gats/el/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου